Stadhuis Assen

 

ADP maakte een nieuw interieur voor een kantoor dat als ontmoetingsplaats functioneert, een thuisbasis voor zijn gebruikers. Een ‘gastvrije’ plek waar werknemers elkaar kunnen ontmoeten maar ook een ankerplaats die tastbare houvast biedt in een steeds meer virtuele en mobiele wereld.
Het gebouw is door zijn langgerekte vorm moeilijk te verdelen in clusters van sectoren. ADP stelde dan ook voor om op een aantal plekken gaten met trappen in de verdiepingsvloeren te maken. Dit om niet alleen zicht en contact tussen de verdiepingen te bevorderen maar ook om meer flexibiliteit voor ‘uitbreiden’ mogelijk te maken.

 

ADP heeft gezocht naar een concept dat een eigen identiteit geeft aan het gebouw omdat het nu vrij generiek is. Door gebruik te maken van een kleurenpalet en materialen die typisch zijn voor de gemeente Assen en zijn omgeving, is het gebouw meer verankerd in zijn omgeving. Tegelijkertijd zorgt het palet voor een betere oriëntatie binnen het langgerekte gebouw.

Untitled-1

 

Im-huiskamer

 

Im-werken-3

 

Im-Atrium

 

  • Assen
  • Gemeente Assen
  • Marc a Campo
  • 6500 m²
  • Prijsvraag interieur 2012
  • 0
  • 1.8 K

Related Portfolio

  • Ontmoetingsgebouw Achmea Campus

    2
  • De Nederlandsche Bank Amsterdam

    1
  • Gemeentehuis Eemnes interieur

    0
  • Raadhuis Heemstede

    0
  • Woonhuis Parijs

    1
  • Woonhuis Binnenkant Amsterdam

    0
  • Woonhuis Vondelstraat Amsterdam

    0