Gemeentehuis Katwijk

Opvallend aan het bestaande gemeentehuis uit 1932 is de plaatsing daarvan dwars op de lengterichting van het park, dit in tegenstelling tot de bebouwing erlangs. Voor de noodzakelijke uitbreiding met circa 6000 m2 hebben wij deze richting van het bestaande gebouw als uitgangspunt gekozen. Hierdoor krijgt de nieuwbouw een paviljoenachtig karakter en manifesteren de koppen van de kantoorstroken zich als villa’s in het park. Dit wordt nog versterkt door de dakoverstekken met terugliggende 1ste verdieping, die met hun horizontaliteit aansluiting zoeken bij het bestaande gebouw. Om de nieuwbouw optimaal te

verweven met het park liggen de kantoorstroken getrapt terug t.o.v. de bestaande weg zodat bestaande bomen zoveel mogelijk gehandhaafd blijven. Dit geldt ook voor de bomen langs de verdiept te leggen fietsroute.

In het interieur is geprobeerd zoveel mogelijk transparantie te creëren: het gevoel voor de burger als klant, zo ver mogelijk de organisatie in te kunnen kijken. Dit wordt ondersteund door licht en natuurlijk materiaalgebruik.

W1497 Vogelvlucht 3 featured image

W1497 Pic00012 featured image

W1497 Katwijk 2 featured image

W1497 Katwijk 3

W1497 Katwijk 1 featured image

  • Katwijk
  • Gemeente Katwijk
  • Marc a Campo; Ivan Ezerman
  • 8.895 m2
  • 1999
  • 0
  • 2.7 K

Related Portfolio

  • Ontmoetingsgebouw Achmea Campus

    1
  • De Nederlandsche Bank Amsterdam

    1
  • Gemeentehuis Eemnes interieur

    0
  • Raadhuis Heemstede

    0
  • Woonhuis Parijs

    1
  • Woonhuis Binnenkant Amsterdam

    0
  • Woonhuis Vondelstraat Amsterdam

    0