Het Rijksmuseum is dit jaar al veel in het nieuws geweest, maar wist je al dat ADP architecten als Nederlandse co-architect heeft meegeholpen aan dit spraakmakende ontwerp?

De afgelopen uitgave van Stedenbouw & Architectuur besteed een heel artikel aan de bijdrage van ADP aan het Rijksmuseum. “Het gebouw zit vol hoofdpijndetails. Niks geen copy paste, niks geen details uit een catalogus. Een hondsmoeilijke opdracht. Maar eenmaal over de streep – alles is gelukt – geeft dat een enorme bevrediging.” Zegt Marc à Campo in het artikel.

Meer dan 32.000 uur aan tekenwerk zegt Marc: “Cruz y Otiz had ons gevraagd om het technisch tekenwerk te doen, maar gaandeweg kom je ook in de rol van intermediair. Nederlandse refelgeving – brandveiligheid! – Nederlandse bouwmethodes, de procesgang, de manier waarop aannemers en leveranciers hier werken – die expertise hebben we op diverse momenten kunnen aanvullen. “

Lees het gehele artikel over brandveiligheid, “hoofdpijndetails” en het werk van ADP in Stedenbouw & Architectuur of klik hier voor het volledige artikel. 

Voor meer informatie over het Rijksmuseum ga je naar de projectpagina.

mei2013_stedenbouw&architectuur_Page_1