European Patent Office Rijswijk

W1616 001 EPO

W1616 002_MAC featured image

Het European Patent Office is gehuisvest in twee gebouwen: het eigen, oude kantoorgebouw en het naastgelegen voormalige Shellkantoor. Beide waren aan een grondige renovatie toe. Tussen die twee gebouwen in heeft ADP een “verbindingsgebouw” ontworpen met een centrale ingang

voor het hele complex, een bedrijfsrestaurant, sport- en recreatieruimten, een botanische tuin, kantoren en royale parkeerfaciliteiten. Op het dak van de parkeergarage is een daktuin aangelegd, met bomen, paden en vijvers. 

W1616-b

W1616 EPO maquette

W1616 DSCF0124 featured image

W1616-c

W1616i DSCF0128 featured image

De belangrijkste interne verbindingsroute tussen de twee bestaande gebouwen loopt langs de met glas overkapte botanische tuin, die de centrale hal scheidt van het bedrijfsrestaurant. In de centrale hal zijn wacht- en tentoonstellingsruimtes, winkelvoorzieningen en een informatiecentrum ondergebracht. Een luchtbrug verbindt de centrale nieuwbouw met de door ADP gerenoveerde oudbouw waarin onder andere een compleet conferentiecentrum is ondergebracht.

W1616 003_MAC featured image

W1616 DSCF0091 featured image

W1616 EPO isometrie

W1616 EPO aquarel

  • Rijswijk
  • EPO Munchen
  • Marc a Campo; Hoekstra; Verbrugghen
  • 63000 m2
  • 2003
  • 1
  • 3.6 K

Related Portfolio

  • Ontmoetingsgebouw Achmea Campus

    1
  • Rijksmuseum Amsterdam

    0
  • De Rode Hoed

    0
  • Bedrijfsrestaurant De Nederlandsche Bank Amsterdam

    0
  • Kraanhotel Amsterdam

    0
  • Amstelhotel

    0