Gisteren vond de uitreiking van het Jaarboek Architectuur in Nederland 2012/13 plaats in het kersverse Rijksmuseum. Het Hogeland College te Warffum van ADP architecten is door de jury verkozen tot één van de beste projecten die het afgelopen jaar in Nederland zijn gebouwd. Wij voelen ons vereerd met deze waardering voor dit recentelijk opgeleverde project. Het Rijksmuseum, waar ADP Architecten als co-architect van Cruz y Ortiz 18,5 manjaar aan heeft gewerkt, heeft de eer om op de cover van het boek te prijken.  

Het Hogeland College komt in het boek twee keer aan bod, naast de projectbeschrijving wordt het ook uitgebreid genoemd in het essay van jurylid Tom Avermeate over ‘de publieke toegang als gebaar’. Hij vermeld hier onder andere:
De entree van deze school is een complexe verknoping van ruimtelijke figuren. Het gaat om het betreden van de leeromgeving van de school, om het ontmoeten en observeren van de anderen, om het deel uitmaken van een breder collectief. De architectuur biedt een drager.’

Voor meer foto’s en uitgebreide plantoelichting van Het Hogeland College Warffum klik hier

Het boek is te koop in de boekwinkel maar ook online te bestellen, onder andere bij www.naibooksellers.nl. Ook zal de publicatie dit jaar voor het eerst als e-book verschijnen.

Scan jaarbooek_pag1

 

Scan jaarbooek_pag2